28 апреля, 2024

Як вибрати ортопедичний матрац для ліжка

12 минут чтение
Як вибрати ортопедичний матрац для ліжка

Якщо підтримувати здоров’я хребетного стовпа, то можна уникнути багатьох патологій. І в цьому питанні допоможе, зокрема, матрац на ліжко.

Ні для кого не секрет, що неграмотно вибране ліжко може стати приводом і для безсонних ночей, і для поганого настрою, і для болю в спині, руках і ногах. А ось якщо відпочинок відбувається на правильній комфортній поверхні, то здоров’я і прекрасне самопочуття гарантовано.

Переваги ортопедичних матраців

Сьогодні сучасні люди часто ведуть малорухливий спосіб життя. Це стосується і громадян пенсійного віку, і молоді. Додати до всього неправильне харчування (недостатнє надходження з їжею кальцію, фосфору), то й зовсім стає зрозумілим, що про здоров’я хребта варто замислитися просто зараз. Викривлення стовпа, сколіоз, остеохондроз — це лише кілька захворювань, які виникають у будь-якому віці через патології, спричинені неправильним положенням тіла під час сну.

А от якщо нічний відпочинок відбувається на ортопедичному матраці, обраному з каталогу https://magdek.com.ua/ua/matrasi/ інтерет магазину Магдек, то сили відновлюються швидше, а лікувальна дія на хребет допомагає уникнути багатьох проблем у майбутньому. Але ось тільки вибрати такий атрибут важливо грамотно і професійно, ідеальним варіантом буде перед вибором відвідати лікаря-ортопеда, особливо якщо є проблеми зі спиною.

Вибираємо ортопедичний матрац

Велика розмаїтість виробів у цьому напрямі — безсумнівний плюс. Звертайте увагу на:

  • Товщину і розмір. По краях ліжка не повинно бути вільного запасу, як і занадто щільний виріб не повинен стовбурчитися. Чудово, щоб спочатку у вас було обрано ліжко, а вже потім під нього підбирати і матрац. Тонкі моделі — для дітей (до 10 см.), школярам — товщина до 12 см, а ось дорослим можна порадіти виробам від 15 до 25 см. Так, і врахуйте формат: односпальні, полуторки або двоспальні матраци є на ринку.
  • Жорсткість. Тонкі вироби часто не придатні для дорослого споживача. Більшість покупців віддають перевагу матрацам середньої жорсткості, а ось тверді варіації підійдуть людям із грижами, остеохондрозами чи іншими патологіями хребця.
  • Наповнювач. Кокосова койра, пінополіуретан, вовна, морські водорості, комбіновані — в цьому моменті потрібно враховувати свої особливості здоров’я.

І якщо ви зважитеся на купівлю ортопедичного матраца, то важливо врахувати ще чимало моментів, які будуть заоежати від ваших побажань та можливостей.