27 апреля, 2024

Рушникосушки: види, розташування та роль у створенні сухого клімату.

13 минут чтение
Рушникосушки: види, розташування та роль у створенні сухого клімату.

Рушникосушки стали невід’ємною частиною сантехнічного оснащення та сучасного інтер’єру санвузла, вони виконують не лише функціональні, але й естетичні функції. Серед пропозицій різноманітних виробників сантехніки, ви знайдете широке різноманіття водяних та електричних моделей, які допоможуть підтримувати сухість та комфортний мікроклімат у вашому будинку. Слід зауважити, що вони здатні на більше, аніж просто висушувати текстильні вироби і можуть встановлюватися не тільки у санвузлі! Тому давайте більш детально зупинимося на їхніх технічних характеристиках та дізнаємося про їхні можливості.

https://www.santechshara.ua/i/goods/gallery_photo/photo/1032/30.png

Різновиди.

  • Водяні.

Водяні рушникосушки працюють за принципом циркуляції гарячої води, яка подається із центральних мереж опалення або водопостачання. Вони енергоефективні та ощадливі і загалом чудово виконуються свої функції, адже використовують тепло системи опалення.

  • Електричні.

Електричні рушникосушки мають вбудований обігрівач, який швидко нагріває повітря навколо рушників. Ці моделі працюють за принципом електронагріву, тому потребують підключення до енергомережі.  Ідеально підходять для тих людей, хто хоче використовувати їх незалежно від системи опалення.

https://www.santechshara.ua/i/goods/gallery_photo/photo/1030/21.jpg

Місця встановлення.

  • Ванна кімната.

У ванній кімнаті їх можна розміщувати як на стіні, так і на підлозі. Водяні моделі часто інтегруються в систему опалення, тому монтуються біля її джерела. Електричні можна встановлювати в будь-якому місці, що в деяких випадках додає комфорту використання.

  • Кухня.

Вони знайшли своє застосування і на кухні де також є вологі рушники, а ще рукавиці, ганчірки та інші текстильні вироби. Електричні моделі ідеально підходять для цього приміщення, адже позитивно впливають на його мікроклімат, допомагаючи висушувати вологість, яка появляється з парою підчас приготування їжі.

  • Прихожа чи коридор.

У прихожій або коридорі рушникосушка також може бути вкрай корисною і ще й стати чудовим декоративним елементом. Завдяки їй можна створити стильний дизайнерський акцент, особливо якщо вибрати модель, яка підходить до загального стилю приміщення. Щодо практичної сторони, то вона стане в нагоді для висушування предметів гардеробу та аксесуарів, головних уборів, рукавиць, парасоль. 

https://www.santechshara.ua/i/goods/gallery_photo/photo/1275/83.jpg
https://www.santechshara.ua/i/goods/gallery_photo/photo/1507/11.png

Роль у підтриманні сухості та комфорту.

Сушилки для рушників відіграють важливу роль у підтриманні сухого клімату в будинку. Вони допомагають уникнути запаху від вологих рушників, запобігають розвитку грибків та плісняви, а також створюють комфортне середовище для користувачів.

Нехай рушникосушка стане не лише корисним елементом ванної кімнати чи кухні, але й стильним акцентом, який додасть вашому приміщенню затишку та функціональності. Обирайте найкращі моделі у магазині САНТЕХШАРА: https://www.santechshara.ua/santehnika/polotentsesushiteli/