7 декабря, 2024

Золотисті деруни в духовці: хрусткий смак без зайвого жиру

Золотисті деруни в духовці: хрусткий смак без зайвого жиру

Деруни в духовці — це ідеальне поєднання традиційного смаку та сучасного підходу до приготування. Забудьте про зайвий жир і тривалий час біля плити! Цей рецепт дозволяє приготувати картопляні деруни з апетитною золотистою скоринкою і ніжною текстурою всередині, які ідеально підходять для сімейної вечері чи обіду. Спробуйте приготувати, зберігайте рецепт!

Інгредієнти:

  • Картопля — 3 шт
  • Яйця — 1 шт
  • Борошно пшеничне — 1.5 ст.л
  • Олія рослинна — 0.5 ч.л.
  • За смаком: сіль, чорний мелений перець

Приготування:

  1. Картоплю помийте, очистіть, натріть її на середній тертці.
  2. За допомогою друшляку добре відіжміть картоплю від зайвої рідини.
  3. Додайте до натертої картоплі борошно, яйце, сіль та чорний мелений перець.
  4. Добре перемішайте картопляну масу.
  5. Деко застеліть пергаментом, змастіть його рослинною олією, щоб деруни не прилипли.
  6. Викладіть картопляні деруни на деко, надаючи їм форму оладок.
  7. Розігрійте духовку до 190-200 градусів і відправте деруни запікатися приблизно на півгодини. Орієнтуйтеся, будь ласка, на свою духовку. Треба щоб деруни підрум’янилися знизу, в мене це зайняло вказані півгодини.
  8. Коли картопляні деруни підрум’яняться знизу, переверніть їх на інший бік і потримайте їх у духовці ще 15-20 хвилин.
  9. Коли підрум’яниться і інший бік — ваші деруни готові!

Подавайте золотисті деруни до столу зі сметаною, вашими улюбленими соусами або просто так. Смачного!

Більше рецептів українською шукайте на сайті Bazylik.com.ua. На вас чекають як вишукані, так і прості ідеї страв з покроковими інструкціями та фото.