Золотисті деруни в духовці: хрусткий смак без зайвого жиру
Деруни в духовці — це ідеальне поєднання традиційного смаку та сучасного підходу до приготування. Забудьте про зайвий жир і тривалий час біля плити! Цей рецепт дозволяє приготувати картопляні деруни з апетитною золотистою скоринкою і ніжною текстурою всередині, які ідеально підходять для сімейної вечері чи обіду. Спробуйте приготувати, зберігайте рецепт!
Інгредієнти:
- Картопля — 3 шт
- Яйця — 1 шт
- Борошно пшеничне — 1.5 ст.л
- Олія рослинна — 0.5 ч.л.
- За смаком: сіль, чорний мелений перець
Приготування:
- Картоплю помийте, очистіть, натріть її на середній тертці.
- За допомогою друшляку добре відіжміть картоплю від зайвої рідини.
- Додайте до натертої картоплі борошно, яйце, сіль та чорний мелений перець.
- Добре перемішайте картопляну масу.
- Деко застеліть пергаментом, змастіть його рослинною олією, щоб деруни не прилипли.
- Викладіть картопляні деруни на деко, надаючи їм форму оладок.
- Розігрійте духовку до 190-200 градусів і відправте деруни запікатися приблизно на півгодини. Орієнтуйтеся, будь ласка, на свою духовку. Треба щоб деруни підрум’янилися знизу, в мене це зайняло вказані півгодини.
- Коли картопляні деруни підрум’яняться знизу, переверніть їх на інший бік і потримайте їх у духовці ще 15-20 хвилин.
- Коли підрум’яниться і інший бік — ваші деруни готові!
Подавайте золотисті деруни до столу зі сметаною, вашими улюбленими соусами або просто так. Смачного!
Більше рецептів українською шукайте на сайті Bazylik.com.ua. На вас чекають як вишукані, так і прості ідеї страв з покроковими інструкціями та фото.